Piep Gourmand Jenai Proeflokaal Katendrecht

Piep Gourmand | Jenai Silverio | 20 en 21.01.204

Jenai Silverio (24) serveert met haar Filipijnse en Indonesische roots uiteraard een Aziatisch driegangenmenu. Na het behalen van haar vwo-diploma besloot ze de uni te verruilen voor de mbo-opleiding gespecialiseerd kok. Terwijl ze gelijk aan het werk ging in de keuken van Vineum ontdekte Jenai dat ze de juiste keuze had gemaakt. Koken zit in het bloed en is haar met de paplepel ingegoten. Niet alleen oma maar ook overgrootoma was werkzaam als chef. En leuk vond ze het al, dat koken. Maar tijdens de opleiding merkte ze dat de focus die koken vraagt therapeutisch werkt. In een soort zen-modus zet ze smaakvol comfort food in een Oosters jasje op tafel. Binnenkort trekt ze de wijde wereld in en verhuist naar Australië om zich daar – onder de vleugels van Clare Smyth! – verder te ontwikkelen in de keuken. Maar tot die tijd kun je van haar kookkunsten genieten in het Proeflokaal. Ben je erbij? 


OVER PIEP GOURMAND

Wij houden van de energie van jong talent. Omdat het kleinschalige van het Proeflokaal past bij minder ervaren chefs die veelbelovend én toegewijd zijn, organiseren we af en toe een Piep Gourmand weekend. Twee dagen waar jong talent de vrije hand krijgt in het bedenken en uitvoeren van een driegangenmenu voor de vaste prijs van €45 inclusief tafelwater en koffie. Diner op vrijdag- en zaterdagavond of op zondag als lunch. Het aantal beschikbare couverts is 24 dus aarzel niet.

zaterdag 20 januari 2024            19 – 23 uur

zondag 21 januari 2024                13 – 19 uur

Reserveren betekent nu reserve-gastenlijst, 

deze editie is al uitverkocht

reserveren

Impressie van vorige edities

Het afgelopen jaar passeerden Asian Bistro, Chinese New Year Dinner, Salon de la Pâtisserie, Smokey BBQ en Mosselen op de Dijk. Nu staan er nieuwe events op de culinaire agenda van het Proeflokaal met vrije inloop: Happy Hour, RelaX-mis en Piep Gourmand.

In het altijd levendige Katendrecht

Als er een Rotterdamse buurt is die bruist is het Katendrecht wel. Het schiereiland ligt midden in de stad en heeft de sfeer van een dorp met fijne woningen, het gezellige Deliplein, talloze bars, restaurantjes en hotels – waaronder ss Rotterdam en Hotel New York. Een karakteristiek en uniek district in Rotterdam, met genoeg te beleven voor iedereen.