Piep Gourmand Billie Proeflokaal Katendrecht

Piep Gourmand | Billie van Oosterom | 09 en 10.02.24

Billie van Oosterom is écht piepjong (17) en heel erg gemotiveerd om je een fantastische avond te bezorgen. Ze is opgegroeid met koken, koken, koken. Avond na avond bereidde ze met haar moeder het avondeten en diners voor familie en vrienden. 24Kitchen stond bijna altijd op, nu is social media de inspiratie. Gewoon omdat ze van koken houdt. Vooral voor anderen, én vanwege de goede reacties. In haar tussenjaar is Billie hard aan het werk in de pop-up keuken van OX op de Lijnbaan en bij Locale Kaap, waar alles draait om veggies en vis. Ze is daar als een vis in het water, leert ondertussen Frans en hoopt naar Parijs te vertrekken om culinairy arts bij Le Cordon Blue te studeren. Een jaar om te ontdekken. In de tussentijd krijgt ze een weekend lang haar eigen restaurantje op Katendrecht: “Ik heb dit nog nooit gedaan dus ik vind het hartstikke leuk!” Billie bereidt geen vlees, is dol op (duurzame) vis, houdt enorm van oesters en vindt groenten de bom. Desserts zijn haar specialiteit. Schuif je aan in februari? 

 

OVER PIEP GOURMAND

Wij houden van de energie en de inspiratie van jong talent. Omdat het kleinschalige van het Proeflokaal past bij minder ervaren chefs die veelbelovend én toegewijd zijn, organiseren we af en toe een Piep Gourmand weekend. Twee dagen waarin jong talent volledig de vrije hand krijgt in het bedenken en uitvoeren van een driegangenmenu voor de vaste prijs van €45 inclusief tafelwater en koffie. Diner op vrijdag- en zaterdagavond of op zondag als lunch. Het aantal beschikbare couverts is 24 dus aarzel niet.

vrijdag 9 februari 2024        19 – 23 uur: wachtlijst

zaterdag 10 februari 2024   19 – 23 uur: wachtlijst 

Je kan alleen nog reserveren voor de wachtlijst.

reserveren

Impressie van vorige edities

Het afgelopen jaar passeerden Asian Bistro, Chinese New Year Dinner, Salon de la Pâtisserie, Smokey BBQ en Mosselen op de Dijk. Nu staan er nieuwe events op de culinaire agenda van het Proeflokaal met vrije inloop: Happy Hour, RelaX-mis en Piep Gourmand.

In het altijd levendige Katendrecht

Als er een Rotterdamse buurt is die bruist is het Katendrecht wel. Het schiereiland ligt midden in de stad en heeft de sfeer van een dorp met fijne woningen, het gezellige Deliplein, talloze bars, restaurantjes en hotels – waaronder ss Rotterdam en Hotel New York. Een karakteristiek en uniek district in Rotterdam, met genoeg te beleven voor iedereen.