KFC: Kaap Fried Chicken | 25 & 26 Mei

We zijn gek op comfort food en de sfeer die daar omheen hangt. Onze guilty pleasure is kip met een fascinatie voor de allerbeste fried chicken en chicken wings. Gewoon op je gemak genieten van echt malse kip, lekker eten met je handen. Daarom transformeert het Proeflokaal een weekend lang tot KFC met niet zomaar gefrituurde kip.

Omdat we niet kunnen kiezen serveren we drie buckets. We starten met fried chicken met octo vinaigrette, gevolgd door chicken wings volgens ’s werelds langste recept: ‘brined’, koud gerookt, gekonfijt, crispy gebakken, geserveerd met pickled chillies. Tot slot de popcorntenders van Jenai, zoals zij die serveerde tijdens haar Piep Gourmand weekend. Alles uiteraard met side ‘dishes and sauces’ voor €25 per persoon.

Zaterdag 25 mei 2024                16 – 22 uur

Zondag 26 mei 2024                  16 – 22 uur

Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer je gewenste tijd of schuif spontaan aan en neem plaats op een van de barkrukken.

reserveren

Impressie van eerdere events

Het afgelopen jaar passeerden o.a. Asian Bistro, Chinese New Year Dinner, Salon de la Pâtisserie, Smokey BBQ, Mosselen op de Dijk en Piep Gourmand. Dit voorjaar staan er nieuwe events op de culinaire agenda van het Proeflokaal: Lunch & Learn, KFC: Kaap Fried Chicken en Back to the roots.

In het altijd levendige Katendrecht

Als er een Rotterdamse buurt is die bruist is het Katendrecht wel. Het schiereiland ligt midden in de stad en heeft de sfeer van een dorp met fijne woningen, het gezellige Deliplein, talloze bars, restaurantjes en hotels – waaronder ss Rotterdam en Hotel New York. Een karakteristiek en uniek district in Rotterdam, met genoeg te beleven voor iedereen.